Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep’te ekmek fırını bombalandı

Rus savaş uçakları, Halep’in kuzey kırsalında bulunan Hıreytan bölgesinde bir ekmek fırınını hedef aldı. Saldırıda fırında kuyrukta bulunan en az 10 kişi öldü, onlarca yaralı da var.



Suriye'nin Hıreytan bölgesindeki bombardımanda ekmek fırını hedef alındı. 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ekmek fırını ağır hasar görürken, komşu Kefer Hamra bölgesinde Esad rejimin bombardımanında da aynı aileden 5 kişi öldü.

Suriye’nin birçok bölgesinde ÅŸiddeti durdurma anlaÅŸması yürürlükteyken Halep kentini ve kırsalını hedef alan ÅŸiddetli bombardıman operasyonu ikinci gününe girdi.

Halep’te bulunan Al Jazeera muhabiri Amr Halebi, bu sabahtan bu yana Halep ve kırsalını hedef alan hava saldırılarının sayısı 50’yi geçtiÄŸini söyledi.

Rejimin helikopterleri ve Rus savaÅŸ uçakları, Halep’in göğünden ayrılmadığını anlatan Halebi, vakum ve varil bombalarının yanı sıra saldırılarda misket bombalarının ve tahrip gücü yüksek deniz mayınlarının da kullanıldığını belirtti.

Rejimin ve Rusya’nın Halep’e yönelik baÅŸlattığı saldırı nedeniyle çok sayıda sivilin göç etti. Ancak rejim, Halep kent merkezinden tek çıkış olan Kastillo yolunu da havadan hedef alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.